Berle Pool + Spa Gladsaxevej 356, 2860 Søborg

Gråt eller uklart vand

BERLE POOL + SPA ENEFORHANDLER I DANMARK

Gode råd uklart vand!

Vi gør altid en stor indsats for at guide dig til det helt rigtige valg af spa. Vi forsøger at skabe et rum og et miljø, som inspirerer og giver vores kunder en unik oplevelse.

Guide: Mit vand er gråt eller uklart

Der er typisk tre årsager til, at vandet i spabadet kan blive gråt eller uklart:

 • Utilstrækkelig filtrering
 • For høj pH-værdi eller alkalinitet – altså at vandet er ikke i balance
 • For meget organisk materiale fra de badende – dvs. mangelfuld oxidation
 1. Utilstrækkelig filtrering:
 • Rens patronfilteret med SpaCare Filter Cleaner – gerne hver 7. til 14. dag hvis vandet er uklart. 
  Hvis patronfilteret er snavset, kan det ikke rense vandet tilstrækkeligt, og der vil hurtigt kunne opstå problemer med gråt eller uklart vand.
 • Når filteret er rent, kan de mindste partikler i vandet fjernes ved at tilsætte SpaCare Bright & Clear – tilsæt dog aldrig mere 10 ml per 1000-1500 liter vand.
 • Det er vigtigt, at spabadets filtercyklus er indstillet korrekt! Bliver vandet uklart eller gråt, skal filterpumpen køre i flere timer pr. døgn. 
 1. For høj pH-værdi eller alkalinitet – vandet er ikke i balance:
 • For at finde ud af, om der er noget galt med pH-værdien eller alkaliniteten i spavandet, er du nødt til at måle dig frem: Mål alkalinitet (TA) med en digital SmartTest eller teststrips.
 • Juster alkaliniteten så den når en værdi på 80-120 mg/l. Er alkaliniteten for lav, anvendes SpaCare Alka Up, og er den for høj anvendes SpaCare Alka Down. Du kan med fordel bruge spaberegneren (LINK)

Når alkaliniteten er justeret, måles pH-værdien med en digital SmartTest eller tablettester. Skab balance i vandet ved at sikre, at pH-værdien når en værdi på 7,0-7,4 med enten SpaCare pH-Up
Alkalinitet er en betegnelse for mængden af opløste alkaliske salte i vandet såsom; karbonater, bikarbonater og hydroxider. Alkalinitet er vandets pH buffer – dvs. jo større buffer jo større er vandets modstand overfor ændringer af pH.

Tip! Se evt. Guide : Jeg kan ikke justere min pH-værdi. (LINK). 1. For meget organisk materiale fra de badende – mangelfuld oxidation:

Organisk materiale fra de badende og fra hudplejeprodukter m.m. vil gøre vandet gråt og uklart, hvis ikke stofferne kemisk ”brændes” bort fra vandet. 

 1. Tilsæt tre SpaCare SunWac 12-tabletter (gælder for spa med 1000-1500 l vand). Som alternativ kan du bruge SpaCare Minichlor (15 ml pr. 1000 liter vand).
 2. Hvis du ikke ønsker at anvende klor, kan du i stedet tilsætte to måleskeer (2 x 15 ml) SpaCare SpaChock eller Aktive Oxygen Granular (A) pr. 1000 l og lad pumperne køre i 20-30 min.  

Derfor Viskan spa

VELKOMMEN TIL SVERIGES ENESTE SPAPRODUCENT

VELKOMMEN TIL SVERIGES ENESTE SPAPRODUCENT

I Skåne og Vestergøtland designer og producerer vi vores spabade efter svenske forhold.

Viskan Spa blev grundlagt i 2010 og er nu en af de største leverandører af premiumspa i Europa. Det er glædeligt, at så mange på så kort tid har opdaget fordelene ved vores produkter. Vi har bl.a. i vores spa en siddedybde, som gør at dine skuldre kommer helt ned i vandet, så du kan få fuldt udbytte af din spa året rundt.

BYGGET TIL SVENSKE FORHOLD

Klimaet i Skandinavien gør at temperaturen kan veksle helt op til 50 grader mellem sommer og vinter. Kulden er dog ikke den eneste udfordring, da luftfugtighed også stiller store krav til konstruktionen af spabade. Med udgangspunkt i dette, designer og producerer vi vores spa med følgende fordele:

– Markedets tykkeste kar

– Øget siddedybde

– Innovativ isolering

– Markedets tykkeste termocover

– Stor variation i vandmassagen

 

KOM TÆTTERE PÅ DINE NÆRMESTE

Mange af vores kunder fortæller os, at den største fordel ved vores spabade er, at det samler familie og venner på en anden måde. Her kommer man nærmere hinanden og kobler af fra hverdagens stres og jag.  Gå på opdagelse i vores katalog, og lad dig inspirere til at finde netop den spa, som passer til dine behov og ønsker. Velkommen i en verden af velvære

Johan Eriksson Charlotte Lindblad

Grundlæggere og ejere af Viskan Spa

Created with JOL-DATA