Berle Pool + Spa Gladsaxevej 356, 2860 Søborg

Energirigtige spa

Top sights in New Zealand

Energirigtige spa

Energirigtige spa

 SVERIGES FORSKNINGS- INSTITUT HAR VÆRET MED HELE VEJEN

DRIFTOMKOSTNINGER: EL-FORBRUG

Et typisk og meget relevant spørgsmål i forbindelse med anskaffelse af en spa går på driftsomkostningerne. Særligt el-forbruget kan give anledning til store bekymringer. Siden Viskan Spas opstart har vi derfor haft stort fokus på optimal isolering og derved lave driftsomkostninger. Vores egne testmålinger har givet flotte resultater, men vi har alligevel valgt at få foretaget en uafhængig test af forbruget hos SP, Sveriges Tekniske Forskningsinstitut.

Testen blev udført i et lokale hvor rumtemperaturen var indstillet til 7,5 grader, hvilket svarer til gennemsnitstemperaturen i Midtsverige. Vandet i spaen blev varmet op til 38 grader, og stod herefter tolv timer i rummet. 

SAMTLIGE KOMPONENTER I DRIFT UNDER TESTEN

For at kunne give det mest retvisende testresultat var samtlige pumper, varmelegemet samt lys aktiveret under forløbet. I forhold til tests af spa generelt er det vigtigt at notere sig antallet af pumper og størrelsen på varmelegemet, da dette i sagens natur har stor indflydelse på testresultatet.

Eksempelvis anvender vi udelukkende kraftige pumper for en bedre og mere kraftfuld massage, separat cirkulations-pumpe samt et 3 KW varmelegeme som vi anser for et must for at kunne opretholde vandtemperaturen i et koldt udeklima. Anvendelse af eksempelvis et normalt 1,5 KW varmelegeme har således den konsekvens, at temperaturen vil begynde at falde i det øjeblik låget tages af spaen og det tages i brug.


ET RESULTAT SOM VARMER DIN PENGEPUNG

Resultatet af testen viser at ved 30 min brug af spaen, to gange om ugen, lander det gennemsnitslige elforbrug på 260 kwh pr. måned. Da elpriserne varierer, vælger vi at vise resultatet i kwh.

Skandinaviske klima

INGEN KENDER VORES SKANDIVAVISKE KLIMA BEDRE END SKANDINAVERE. DERFOR HAR VI FÅET HJÆLP AF SVENSKE EKSPERTER NÅR DET GÆLDER ISOLERING AF VORES SPA. VORES SAMARBEJDE HAR RESULTERET I EN ISOLERING, DER ER INDDELT I FLERE LAG, FOR AT OPNÅ DE BEDSTE EGENSKABER


Bundpladen

Bundpladen består af en højkvalitets ABS plade, som er forstærket med høj- og lav intensitets PUR, som både forstærker og isolerer og samtidig skaber et solidt fundament for spaen. 

Oven i dette lægges en isolerende termomåtte.

ISOLERET SOM ET LAVENERGIHUS
Der findes mange forskellige teorier om hvordan en udespa bedst isoleres. Vi har sammen med svenske eksperter valgt at benytte den såkaldte termoisolering. Dette indebærer, at vi benytter en mere enkel isolering af selve karret, ingen isolering af maskin- og slangerummet, men et 45 mm tykt isoleringsmateriale i yderrammen. Nøjagtig det samme materiale som benyttes i Svenske lavenergihuse.

Et lavenergi hus forbruger således mindre end en fjerdedel af den energi et almindeligt hus forbruger. Andre fordele ved termokonceptet er, at varmen fra pumperne genanvendes til at holde karret, og er dermed mere servicevenlig – noget som kan betyde store besparelser på længere sigt.

TERMOFOLIEN FRASTØDER KULDE OG HOLDER PÅ VARMEN
Yderst har vi påført et lag termofolie som har den egenskab, at det reflekterer kulden væk fra ydersiden af spaen, mens det reflekterer varmen fra spaen og pumperne tilbage mod karret igen. Termofolien har dermed en dobbelteffekt, som beskytter spaen optimalt.

TERMOCOVERET – VIGTIGST AF ALT
Varmen stiger som bekendt opad så uden et velisoleret og godt konstrueret termocover, er meget af den øvrige isolering spildt. Derfor har vi sandsynligvis markedets bedste og tykkeste cover, netop for at tilpasse det til det nordiske klima

Created with JOL-DATA